Προσφορά Αγάπης από Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συνοδευόμενοι από τον Θεολόγο καθηγητή τους κ. Ζαννή Μηνιώτη επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πραγματοποίησαν για άλλη μια χρονιά Συσσίτιο για τους άπορους συνανθρώπους μας.

Τα παιδιά με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη προετοίμασαν και προσέφεραν διακριτικά το γεύμα αυτό με τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών κυριών στους συνανθρώπους μας που το έχουν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Η προσφορά αυτή δεν αποτελεί μία απλή πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά κυρίως μία Στάση Ζωής και ένα βιωματικό μάθημα για όλους μας στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε.

Τους μαθητές ενημέρωσε για το θεάρεστο φιλανθρωπικό και παράλληλα αθόρυβο έργο της Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος απάντησε με προθυμία στις σχετικές ερωτήσεις των μαθητών, ενώ τους προσέφερε και ως ευλογία από μία εικόνα της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, για να τους φυλάει και να πρεσβεύει γι’ αυτούς προς τον Κύριο: « η Μικρασιάτισσα Μάνα, που ξέρει καλά τι σημαίνει πόνος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ, ως πηδαλιούχος της τοπικής Εκκλησίας, όχι απλά στηρίζει και ενισχύει αυτές τις προσπάθειες, αλλά και εμπνέει με το προσωπικό του παράδειγμα και τη θαυμαστή βιωτή του σε ανάλογες πρωτοβουλίες, που αποτελούν πρώτιστο ιερό καθήκον κάθε χριστιανού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως