Πραγματοποιήθηκε η τελευταία για φέτος συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ με τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

1.292 social media engagement

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η καθιερωμένη συνάντηση του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, η οποία ήταν και η τελευταία για την φετινή χρονιά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα νέα παιδιά για τα θεολογικά μηνύματα και το βαθύτερο νόημα της επικείμενης μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, αναλύοντας αποσπάσματα από την σχετική ομιλία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε επίσης πως «δεν μπορούμε να λέμε ότι εορτάζουμε Χριστούγεννα όταν εορτάζουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, ούτε μπορούμενα λέμε ότι εορτάζουμε Χριστούγεννα, όταν στο επίκεντρο της εορτής βρίσκεται ο εαυτός μας και περιφρονούμε τον συνάνθρωπό μας».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε επίσης ότι η Εκκλησία αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο αγιασμού και τις ημέρες αυτές μας καθοδηγεί μέσω των κατανυκτικών ύμνων και των ιερών Μυστηρίων να κατανοήσουμε τη μεγάλη θεολογική αλήθεια, ότι ο «Θεός έγινε άνθρωπος για να μπορέσει ο άνθρωπος να γίνει κατά χάριν Θεός».

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, με τους παρισταμένους να θέτουν τα επίκαιρα και σχετικά ερωτήματα στον Σεβασμιώτατο.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ μετά το πέρας προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως