Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ με τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

42 social media engagement

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ με τις νέες και τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η είσοδος της Αγίας μας Εκκλησίας στην κατανυκτική περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής προσέφερε μία εξαιρετική ευκαιρία,κατά τη χθεσινή συνάντηση, να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος,σε μία μάλιστα φιλική ατμόσφαιρα, για θέματα λατρείας και πνευματικής ζωής μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και των νεών παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στο 11ο κεφάλαιο της προς Εβραίους επιστολής, στη οποία ο Απόστολος Παύλος διηγείται το απροσπέλαστο μυστήριο της υποστάσεως του Χριστού και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Χριστός μας σώζει μέσω της πίστεως.

Ο ορισμός της πίστεως που δίνειο Απόστολος Παύλος σε συνδυασμόμε την πρόσφατη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, έδωσε την ευκαιρία στον Σεβασμιώτατο να αναφερθεί στο ζήτημα της προσκύνησης των ιερών εικόνων και στη σημασία τους στη ζωή της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως, θέτοντας απορίες, αλλά και προσωπικές αγωνίες τόσο για θέματα πνευματικά, όσο και για επίκαιρα κοινωνικά.

Πριν την συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως