Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγ. Γεωργίου Νεαπολίτου, Πολιούχου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά και πανηγυρίζει τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Καππαδόκη Ιερομάρτυρα, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και τη παρουσία τοπικών αρχόντων, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους δύο νεοκλεγέντες Μητροπολίτες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θαυμαστό μαρτυρικό βίο του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμά του οποίου φανερώνει την ζωντανή παρουσία του Θεού και στα χαρακτηριστικά του δικαίου ανθρώπου, ευχόμενος προς όλους κάθε δωρεά από τον Πανάγαθο Θεό διά πρεσβειών του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος