Πνευματική εξόρμηση στους Ναούς της Μητροπόλεως μας από το κατηχητικό του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Ν. Φιλαδελφείας

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, τα Κατηχητικά Σχολεία του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδέλφειας, στα πλαίσια των εξορμήσεων ¨”ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ” πραγματοποίησαν την δεύτερη επίσκεψή τους!

Αυτή τη φορά, επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Ιωνίας, όπου πραγματικά όλα τα παιδιά έμειναν έκπληκτα με τους πολύτιμους θησαυρούς της ορθοδόξου πίστεώς μας.

Στον Ναό προσκυνήσαμε το ολόσωμο άφθαρτο λείψανο του Αγίου Ελευθερίου, το οποίο μετέφεραν οι πρόσφυγες προγονοί μας από τον Πόντο καθώς και τον Επιτάφιο της Παναγίας μας! Ο εφημέριος του Ναού, εξήγησε στα παιδιά την ιστορία των κειμηλίων, του Ναού και στο τέλος κέρασε όλα τα παιδιά, προσφέροντας ως ευλογία μια εικόνα του Αγίου Ελευθερίου!

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου όπου κι εκεί προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Στεφάνου καθώς και σπάνιες εικόνες, φερμένες από την Μικρά Ασία.

Ο προιστάμενος του Ναού μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του Ναού και των κειμηλίων, πρόσφερε εικονίτσες σε όλα τα παιδιά και μια ωραία ευλογία για τους Κατηχητές!

Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο Ναό του Αγίου Στεφάνου και χάρηκαν ιδιαίτερα την τριπλή εμπειρία που τους πρόσφερε το Κατηχητικό: Αυτή του προσκυνήματος, της γνώσης αλλά και του ομαδικού παιχνιδιού.

Εκ του Ιερού Ναού