Παρουσίαση Μουσικού Δίσκου από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα στην Αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα η παρουσίαση του διπλού μουσικού Δίσκου (CD) του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Το παρών στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου έδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Πανοσ. Αρχιμ π. Θεοδόσιος Οικονομίδης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας καθώς και Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Σωματείων. 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν.  Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά κ συγκίνηση για την αξιέπαινη και σπουδαία δουλειά, η οποία υπήρξε αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της Χορωδίας της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου και των Ιερών Αναλογίων, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες, αλλά και την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική παρουσία τόσο των Αγίων Αρχιερέων, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μ. Μπόλαρη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διπλός Δίσκος φέρει τον τίτλο: «Τραγούδια σαν Προσευχή – Songs like Prayers – Δημωδῶς καί Ἐντέχνως τῇ Θεομήτορι» και τραγουδά η Χαριτίνη Πανοπούλου με την επιμέλεια και σύμπραξη του κ. Ζαχαρία Καρούνη. 

Ο Δίσκος κυκλοφορεί με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και περιέχει Παραδοσιακά Τραγούδια από τις περισσότερες περιοχές της Πατρίδος και τις κοιτίδες του Ελληνισμού που αναφέρονται στις χαρές και στις λύπες της ζωής, αλλά και στο Πάντιμον και Υπερύμνητο Πρόσωπο της Αειπαρθένου Θεοτόκου.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του Δίσκου προορίζονται για την ολοκλήρωση του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως