Παρουσίαση Λευκώματος για τα 90 χρόνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας

Με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, του Δημάρχου της Ν. Φιλαδέλφειας κ. Άρη Βασιλόπουλου, Μελών του Δ.Σ, Μικρασιατικών Σωματείων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 το βράδυ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας η παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος για τα 90 χρόνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού, στον οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη.

Στην παρουσίαση του Λευκώματος συμμετείχαν επίσης ο Ιερομ. π. Ιάσονας Κεσέν, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η καλύβη των Χαλδέζων – Η πρώτη αγιογράφηση του Ναού», η κ. Χάιδω Μουστάκη (φιλόλογος) με θέμα ομιλίας: «Η Παναγία η Βουρλώτισσα», καθώς και η βυζαντινή χορωδίατης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Χάρη Νταραβάνογλου, η οποία απέδωσε θεομητορικούς ύμνους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, μίλησε με συγκινητικά λόγια τόσο για το ιστορικό και ενδιαφέρον Λεύκωμα για τα 90 χρόνια του Ιερού Ναού, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια στον συγγραφέα π. Παντελεήμονα, όσο και για την Παναγία την Βουρλιώτισσα, η οποία αποτελεί την Έφορο και Προστάτιδα της Ν. Φιλαδέλφειας, ευχόμενος να δίδει πλούσια την ευλογίας της στο Έθνος μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου