Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στη Ν. Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον υπαίθριο χώρο του ομώνυμου Ιερού Παρεκκλησίου, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και Θαυματουργού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το παρών στον Εσπερινό έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, Αντιδήμαρχοι, μέλη των Δ.Σ. των Δήμων της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην δυσάρεστη τραγωδία με τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην πατρίδα μας. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη θλίψη του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των δύο ηρώων πιλότων για τον αδόκητο θάνατό τους, ενώ εξήρε τη δύναμη, το κουράγιο και την υπομονή των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθολοντών, που με ζήλο και αυταπάρνηση δίνουν την δική τους μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε επίσης στα χαρίσματα και στις αρετές της Αγίας Παρασκευής, η οποία με την θερμή πίστη της προς τον Κύριο αφιέρωσε τον εαυτό της στην προσευχή, την ελεημοσύνη και στο ύψιστο έργο της διάδοσης του Λόγου του Θεού.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Ανήμερα της εορτής το πρωί και ώρες 07:00-10:00π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Το ιερό Λείψανο του Οσίου Νικοφόρου του Λεπρού θα παραμείνει στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής μέχρι την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως