Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης στη Νέα Ιωνία.

Στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατοςευλόγησε την εορταστική δωροέκθεση των παιδιών των νεανικών συνάξεων της ενορίας, ενώ κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Αγίας και το χαριτόβλυτο Λείψανό της.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή και την ευλάβεια που αποδίδει ο χριστιανικός κόσμος ιδιαίτερα στους μάρτυρες των πρώτων αιώνων, αλλά και στον ιδιαίτερο σεβασμό με τον οποίο περιβάλλει τη μεγαλομάρτυρα του Χριστού Βαρβάρα, τονίζοντας ότι το μαρτύριο αποτελεί πάντοτε τη διαχρονική ομολογία και μαρτυρία της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους η εορτή της Αγίας Βαρβάρας να αποτελέσει έναυσμα και αφορμή αγωνιστικής διάθεσης για τον κάθε έναν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος