Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης στη Νέα Ιωνία.

Στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πλαισιούμενος από  Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ναού παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας, τα οποία έψαλαν τη φήμη του, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την έναρξη της εορταστικής αγοράς ειδών δώρου των κατηχητοπαίδων.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Αγίας και το Χαριτόβλυτο Λείψανό της.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο της Αγίας Βαρβάρας καθώς και στον τρόπο που εκείνη μπορεί να γίνει πρότυπο γνήσιας και αυθεντικής ζωής για κάθε πιστό που επιζητεί την σωτηρία του και την υγιή πνευματική ζωή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου