Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Ν. Ιωνία

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, Κυριακή Η’ Λουκά, η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου φιλοξενείται η πάνσεπτη και θαυματουργός Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στα πλαίσια των 90 ετών από τη θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και Κληρικούς και άλλων Μητροπόλεων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λκ. ι’ 25-37) και στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, η οποία μας διδάσκει την υπέρτατη αρετή της αγάπης για τον πλησίον, αλλά και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για ακόμη μια φορά τις θερμές του ευχαριστίες, αλλά και τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Γέροντα Εφραίμ, προσφέροντάς του ως ευλογία ένα βυζαντινό κάλυμμα για την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου καθώς κι ένα αντίγραφο Μικρασιατικού Ευαγγελίου, ενώ τίμησε αυτόν, απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μετ’ αστέρος.

Το παρών έδωσαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και πολιτιστικών Σωματείων καθώς και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων έως τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου