Οκτώ νέα Μέλη στην Εκκλησία του Χριστού

Σάββατο 13 Μαΐου 2017. Μια ημερομηνία που πλέον θα μείνει αξιομνημόνευτη για τη μικρή ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας. Και αυτό γιατί πραγματοποιήθηκε ένα εκκλησιαστικό γεγονός που οι συζητήσεις για την πραγμάτωσή του είχαν ξεκινήσει ήδη τέσσερα χρόνια πριν.

Ο Τριαδικός Θεός συναίνεσε για την τέλεση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως οκτώ αβάπτιστων παιδιών του Κατηχητικού, ηλικιών από 10 μηνών έως 17 ετών, σε χρόνο που Εκείνος έκρινε ότι έπρεπε να τελεστούν, αφού ευόδωσαν πλέον όλες οι συνθήκες, ώστε η ταπεινή αυτή ενορία να λειτουργήσει ως μαγιά νέων Χριστιανών.

Οκτώ ανάδοχοι προσφέρθηκαν αυτοβούλως να σταθούν αρωγοί στον πνευματικό αγώνα των άξιων αυτών παιδιών και δέχτηκαν να διευρύνουν τον κύκλο της οικογένειάς τους και το σπιτικό τους με το να προσθέσουν ένα ακόμα μέλος.

Η πραγμάτωση των Βαπτίσεων είναι ο αντίποδας του πύργου της Βαβέλ. Άγνωστοι άνθρωποι, με τελείως διαφορετικές καταβολές, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους για την ευόδωση του θεάρεστου αυτού έργου, επειδή μίλησαν την ίδια γλώσσα: τη γλώσσα της αγάπης.

Οι Βαπτίσεις τελέστηκαν, με τις ευλογίες και την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Αρβανίτη, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς π. Χρύσανθο Καρατζαφέρη, π. Δημήτριο Λουκίσσα και π. Δημήτριο Φερεντίνο.

Οι νεοφώτιστες Αγγελική, Αγάπη, Χρυσούλα-Ασπασία, Ειρήνη, Κωνσταντίνα, Μαρία, Χριστίνα και ο νεοφώτιστος Άγγελος, μετά από μια πορεία ετών οι περισσότεροι μέσα στο Κατηχητικό του Ι. Ναού, βίωσαν έμπρακτα την αγάπη της ενοριακής κοινότητας προς το πρόσωπό τους.

Με την πολιτογράφησή τους στον ουρανό αισθάνθηκαν όντως την Εκκλησία ως προέκταση του σπιτιού τους και σε αυτό συνετέλεσαν τόσο ο υπεύθυνος του κατηχητικού έργου, όσο και οι κατηχήτριες τους Κωνσταντίνα Κιτάντη, Ευαγγελία Θεοχάρη, Σεβαστή και Στυλιανή Παρπούκια και ο κατηχητής τους Αντώνιος Μποφίλιος, υπό τη διαρκή και ασφαλή πνευματική συντροφιά των οποίων κατηχούνται μέχρι σήμερα.

Μέσα από αυτό το παραδειγματικό εκκλησιαστικό γεγονός επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μία φορά, η σημαντική της ενοριακής κοινότητας: όσο η ζωή βιώνεται χριστοκεντρικά, τόσο οι σχέσεις μεταξύ των μελών του ίδιου σώματος με κεφαλή τον Χριστό εξυγιαίνονται και δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα, όπου ο ένας φροντίζει τον άλλον ως αδελφό εν Χριστώ.

Κωνσταντίνα Κιτάντη,
Θεολόγος-Κατηχήτρια