Ο π. Χριστόδουλος Μπίθας στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η καθιερωμένη και τελευταία για το 2018 συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Μπίθας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, Συγγραφέας, Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής με σπουδές στη Φωτογραφία Κινηματογράφου.

Μέσα από την πολύχρονη ποιμαντική, συγγραφική και επιστημονική του εμπειρία ο π. Χριστόδουλος ανέπτυξε το θέμα: «το φαντασιακό στην πίστη και στη ζωή», αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της αυτογνωσίας που μας παρέχει η πνευματική ζωή καθώς και στον διαρκή αγώνα του χριστιανού με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και κυρίως μέσα από το Μυστήριο της Μετανοίας και της Εξομολογήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εξήρε τον κατηχητικό και ομολογιακό λόγο του π. Χριστοδούλου και αναφέρθηκε στην δύσκολη πορεία του κάθε Χριστιανού προκειμένου να απαλλαγεί από τα πάθη του, να θεραπεύσει την πληγωμένη ψυχή του και να ανακαινίσει την ύπαρξή του ώστε να βιώσει πνευματικά το Θεό και να γνωρίσει την οδό της Αληθείας.

Η ανταπόκριση των παρισταμένων υπήρξε άμεση καθώς σειρά ερωτημάτων τέθηκαν προς τον ομιλητή σχετικά με προσωπικές αγωνίες και παραδείγματα.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως