Ο π. Βασίλειος Χαβάτζας στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Χαβάτζας, Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Ευθυμίου Κυψέλης ήταν ο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας.

Ο π. Βασίλειος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα «η αγιότητακαι η ψευδο-αγιότητα» και έθεσε με σαφήνεια τόσο τα κριτήρια ή και τα στοιχεία που η Ορθόδοξη Εκκλησία εξετάζει προκειμένου να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση ενός αγίου και στην ένταξη του στο αγιολόγιό της, κάνοντας λόγο για τα λαμπρά παραδείγματα και τις περιπτώσεις σύγχρονων αγίων, όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ανθρώπους, οι οποίοι, δίχως ταπείνωση και φόβο Θεού, εμπιστεύονται περισσότερο τις ιδέες τους και το λόγο τους από τον αποκαλυπτικό λόγο του Θεού, διαιρώντας την ενότητα της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά το αναφέρθηκε στον θεσμικό ρόλο της Εκκλησίας καθώς και στον διαχρονικό και αναλλοίωτο Ευαγγελικό της λόγο, η Οποία αποτελεί ένα ατελεύτητο εργαστήρι αγιότητος και ως σκοπό έχει όχι να υποκαθιστά τις ελλείψεις του κοινωνικού κράτους, αλλά να παράγει αγίους.

Οι θέσεις αυτές έδωσαν ισχυρή αφορμή στο πολυπληθές ακροατήριο για έντονο προβληματισμό και διάλογο.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος συνεχάρη τον π. Βασίλειο για την μεστή, τεκμηριωμένη και ουσιώδη ομιλία του και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Προ της συναντήσεως τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ κατά τη διάρκειά της προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως