Ο Νευροχειρούργος Γεώργιος Κουτσουμπέλης στην συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας η τελευταία για εφέτος συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας εκλεκτός προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Νευροχειρούργος κ. Γεώργιος Κουτσουμπέλης, Διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Πολεμικής Αεροπορίας (ΓΝΑ).

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε θερμά τον κ. Κουτσουμπέλη και τον ευχαρίστησε για την άμεση και ευγενή ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή του.

Ο κ. Κουτσουμπέλης, με λόγο γλαφυρό, αφηγήθηκε την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το βίο του Αγ. Λουκά του Ιατρού, που αφορμή στάθηκε το δώρο ενός βιβλίου από έναν ασθενή του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε προσωπικές μαρτυρίες και εξομολογήθηκε θαυμαστά περιστατικά που ο ίδιος βίωσε μέσα στην πολύχρονη ιατρική του πορεία, τα οποία και μέχρι σήμερα τον στερεώνουν και τον ενισχύουν στη ζωή.

«Θαύματα δεν κάνουν οι ιατροί. Θαύματα κάνει ο Θεός και οι πιστοί με τις προσευχές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε την δύναμη που λαμβάνει καθημερινά από την πίστη του στον Κύριο μας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν προσωπικές απόψεις, βιώματα καθώς και πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σχέση επιστήμης και θεολογίας.

Ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του κ. Κουτσουμπέλη, του πρόσφερε ως ευλογία ένα αντίγραφο της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την όμορφη, πνευματικά γόνιμη και δημιουργική χρονιά, ανανέωσε το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως