Ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο, τον οποίο και ευχαρίστησε τόσο για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως, όσο και για την τιμητική παρουσία του στη συνάντηση αυτή.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, βασιζόμενος στο λόγο του αββά Παμβώ, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «έχεις καρδιά μπορείς να σωθείς».

Ο κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του «καρδιακού» ανθρώπου, του ανθρώπου δηλαδή εκείνου που έχει μεταποιήσει την καρδιά του σε πνευματικό εργαστήρι προσευχής, νήψεως και προσμονής, τονίζοντας παράλληλα ότι η καρδιά, η οποία πρέπει να διαλέγεται, αποτελεί τον κατεξοχήν τόπος συνάντησης με το Θεό.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν απόψεις, απορίες, αλλά και προσωπικά βιώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την συνάντηση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος και απηύθυνε θερμό χαιρετισμό.

Πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, δίνοντας γι’ άλλη μία φορά ενθουσιώδες παρών.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως