Ο Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνoς

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνoς, όπου επί σειρά ετών διετέλεσε προϊστάμενος, ιερούργησε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 (ΙΣΤ’ Ματθαίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος, κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος έτυχε θερμής υποδοχής από τους εφημερίους και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας, την οποία, κατά τα έτη που διετέλεσε κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, διηκόνησε με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και ένθεο ζήλο, αναπτύσσοντας πλούσια ποιμαντική και πνευματική δράση.

Το παρών στη Θεία Λειτουργία έδωσε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο καλωσόρισε με θερμά λόγια, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος Νότας, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του κ. Γαβριήλ.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος, εμφανώς συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε θερμώς τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Γαβριήλ για την σεπτή ευλογία, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και αναφέρθηκε στις εμπειρίες και στους πνευματικούς δεσμούς αγάπης που ανέπτυξε με τους ανθρώπους της ενορίας, τους οποίους και θέλησε να αποχαιρετήσει πριν αναλάβει τα νέα πολυεύθυνα ποιμαντικά καθήκοντά του στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιάκωβος διένειμε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πιστού λαού, εκφράζοντας προς όλους τις ευχαριστίες του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως