Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ιωσήφ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας

2.506 social media engagement

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, η εορτή των Αγίων 318 Πατέρων της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής συνόδου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, με τη συμμετοχή των εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη.

​Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ προσφώνησε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, με τον οποίο υπήρξαν και συμφοιτητές στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο π. Επιφάνιος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ στη συνέχεια καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Ιωσήφ, εξαίροντας τόσο την χαρισματική προσωπικότητά του, όσο και την σπουδαία ιεραποστολική δράση του στη Νότα Αμερική, κάνοντας λόγο για την ενότητα, την οποία διατηρεί, μιμούμενος τα λόγια του δεσπότου Χριστού στην Αρχιερατική Του προσευχή.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ, απηύθυνε αρχικά ευχαριστίες προς τον οικείο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση καθώς και προς τον π. Επιφάνιο για την γενναία φιλοξενία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σωτήριο μήνυμα των 318 Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, που με την θερμή πίστη τους και τους αγώνες τους κατά των αιρέσεων συνετέλεσαν στην ενότητα της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιωσήφ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στις μαθήτριες και στους μαθητές των κατηχητικών σχολείων του Μητροπολιτικού Ναού, ως ενθύμιο για την φετινή λήξη των μαθημάτων. Τα παιδιά των κατηχητικών αντιπροσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ως ευλογία την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουρλιώτισσας.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ τέλεσε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου Πατάρων κυρού Μελετίου, που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες, συνοδευόμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, όπου προσκύνησε το άφθαρτο Ιερό Λείψανο του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως