Ο καθηγητής Ηλίας Λιαμής στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με του νέους

Ο καθηγητής κ. Ηλίας Λιαμής, (διδάκτωρ Θεολογίας, μουσικοπαδαγωγός και συγγραφέας) ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Λιαμή, τον οποίο και ευχαρίστησε τόσο για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως, όσο και για την παρουσία του στη συνάντηση αυτή.

Στην ομιλία του ο κ. Λιαμής, αναφέρθηκε στο κυρίαρχο πνεύμα της εποχής μας, που αφορά στον ναρκισσισμό καθώς και στα χαρακτηριστικά του σύγχρονου εγωκεντρικού ανθρώπου, ο οποίος παραπλανημένος από την κακή χρήση των νέων τεχνολογιών, δεν έχει μάθει να θυσιάζει και να περιορίζεται, αρνείται να παραδεχθεί τη θνητότητά και δεν επενδύει σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην αυτοπραγμάτωση του «Εγώ» του.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν απόψεις, γνώμες, αλλά και προσωπικά βιώματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και έδωσαν γι’ άλλη μία φορά ενθουσιώδες παρών στην καθιερωμένη αυτή συνάντηση, που σαν σκοπό έχει τον διάλογο και την επικοινωνία καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω σε πνευματικά, κοινωνικά και ποικίλα άλλα θέματα.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως