Ο κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία

74 social media engagement

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέσθηκε την Κυριακή της Τυροφάγου 14 Μαρτίου 2021, κεκλεισμένων των θυρών, ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της «Συγγνώμης» της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Της κατανυκτικής ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και αναφέρθηκε στις εκκλησιολογικές διαστάσεις της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο αμφισβητήσεως, κάνοντας λόγο για τις πνευματικές αφορμές που μπορεί να λάβει ο κάθε πιστός για να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το Θεό και τον συνάνθρωπο με σκοπό την σωτηρία.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερθηκε επίσης στις δυσκολίες της περιόδου αυτής και παρότρυνε τους κληρικούς να οπλιστούν με υπομονή και δύναμη και να αγωνιστούν για το αγαθό της Εκκλησίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως