Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους Νέους

Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας, ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Τον ομιλητή προλόγισε ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο καλωσόρισε με θερμά λόγια και ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του «Μακεδονικού», κάνοντας λόγο τόσο για τις απαρχές, τα ιστορικά δεδομένα, αλλά και τις πολιτικές και εκκλησιαστικές προεκτάσεις του προκλητικού και ευαίσθητου εθνικού αυτού προβλήματος, όσο για τη συμβολή, και τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συμμεριζόμενη την εύλογη αγωνία του οικουμενικού ελληνισμού, μέσα από την ιστορική της παράδοση, υπερασπίζεται με τον νηφαλιότερο τρόπο τα εθνικά θέματα και τη μακραίωνη χριστιανική παράδοση της Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον ενωτικό χαρακτήρα της Εκκλησίας, η οποία αγωνίζεται για την ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών, επισημαίνοντας την αναγκαία εγρήγορση που όλοι οφείλουμε να βρισκόμασθε, που αποτελεί και βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να αξιοποιούν με τον καλύτερο και πιο ωφέλιμο τρόπο την παρουσία του κ. Χολέβα, καταθέτοντας σχετικά ερωτήματα, απόψεις και προσωπικούς προβληματισμούς.

Πριν το τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος διέμεινε ως ευλογία μία Καινή Διαθήκη σε ηλεκτρονική μορφή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι γι’ άλλη μία φορά πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, η οποία σαν σκοπό έχει τον διάλογο, την επικοινωνία, αλλά και τη γνωριμία των νέων παιδιών με τον Επίσκοπό τους καθώς και την ανταλλαγή απόψεων ή και προτάσεων πάνω σε πνευματικά, κοινωνικά και ποικίλα άλλα θέματα.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως