Ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 26 Μαρτίου 2017, Δ’ Νηστειών (Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος), ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέου Ηρακλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Γέροντας Βαρθολομαίος.

Τον άγιο Καθηγούμενο προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά τόσο για τον κόπο του, όσο και για την τιμητική του παρουσία στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος, αφού αρχικά εξέφρασε τη χαρά του, αλλά και τις θερμές του ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη συνέχεια ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η άπειρος φιλανθρωπία του Θεού στη ζωή του ανθρώπου».

Κατά την ομιλία του, ο άγιος Καθηγούμενος αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα του χριστιανού σύμφωνα με την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, ένας αγώνας που σαν κύριο σκοπό έχει την αποκατάσταση της επικοινωνίας του ανθρώπου με το Θεό, κάνοντας επίσης λόγο για το αμέτρητο έλεος, την ανεξιχνίαστη φιλανθρωπία αλλά και για την άπειρη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, μία αγάπη θυσιαστική, όπως διδάχθηκε από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, η οποία φτάνει μέχρι το Σταυρό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως