Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της πανσέπτου Κοιμήσεως και την εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως τηςΘεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, στον οποίο φυλάσσεται η Ιερά θαυματουργός Εικόνα τηςΠαναγίας της Οδηγητρίας εκ Βουρλών Μ. Ασίας, η επονομαζόμενη «Βουρλιώτισσα», Πολιούχος και Προστάτιδα της Ν. Φιλαδέλφειας.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας τηςεορτής, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και εψάλησαντα Εγκώμια της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου της Θεοτόκου στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας μας,ευχόμενος προς όλους χρόνια πολλά με πλούσια τη χάρη, την ευλογία και την κραταιά προστασία τηςΚυρίας Θεοτόκου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος