Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στη Ν. Ιωνία

1.318 social media engagement

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Πολιούχου και Προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Ιερομάρτυρος Καππαδόκη Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου του θαυματουργού στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Ιωνίας και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ιερά λιτάνευση συνόδευσαν επίσης η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, φορείς της πόλεως, καθώς και μέλη του Χορευτικού Ομίλου «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Καππαδοκικών σωματείων, φορώντας Μικρασιάτικες παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς, που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος προς τον πιστό λαό κάθε ευλογία από τον Πανάγαθο Θεό δια πρεσβειών του Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Στη συνέχεια, εψάλη Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη και πραγματοποιήθηκε προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του και διανομή των ιερών αμφίων του προς ευλογία του πιστού λαού.
To Τίμιο Ξύλου που τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως