Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος της Αγ. Τριάδος στο Ηράκλειο Αττικής

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές ακολουθίες για την εορτή του Παναγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 (Αγίου Πνεύματος) το εσπέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Ο χορός των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής κ. Χάρη Νταραβάνογλου, απέδωσαν θαυμάσια και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τους ύμνους της εορτής.

Το παρών στην ακολουθία έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, ο πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Μαζί» κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε η χάρις του Παναγάθου Τριαδικού Θεού να χαρίζει ειρήνη και φώτιση στον κόσμο, δίδοντας σε όλους μας έτη πολλά και ευλογημένα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως