Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνας του Αγ. Σπυρίδωνος στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη του εν Αγιοίς Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Η λιτανευτική πομπή πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Ιωνίας και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, μελών του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας, εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων και προσφυγικών σωματείων, φορέων της πόλεως και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος, ευχόμενος προς όλους η χάρις του Θεού, δια πρεσβειών του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος να ευλογεί, να σκέπει και να αγιάζει κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως