Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Το εσπέρας της εορτής, Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Αθηναγόρα Κολυβά, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας και τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Κουρτέση, καθώς και Ιερέων και Διακόνων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων της Αττικής.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον και της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτάνευσης, και με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την θεμελίωση της πόλεως Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες, με τη συμμετοχή του Χορευτικού Εργαστηρίου Νέας Ιωνίας, του Χορευτικού Ομίλου «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής και του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως Νέας Ιωνίας και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως