Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας και Ιερού Λειψάνου Οσίας Ματρώνης στη Νέα Ιωνία

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ματρώνης της Ρωσσίδος της αομμάτου και θαυματουργού στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Ματρώνης στους δρόμους της Νέας Ιωνίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους και τον πιστό λαό, ευχήθηκε η χάρις του Θεού με τις πρεσβείες της Οσίας Ματρώνης να σκέπουν και να ενδυναμώνουν τον καθέναν από εμάς, χαρίζοντας σε όλους μας έτη πολλά και ευλογημένα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως