Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

794 social media engagement

Με τη δέουσα κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως Νέας Φιλαδελφείας, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος και του Τιμίου Ξύλου στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία μελών του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μελών Μικρασιατικών σωματείων, φορέων της πόλεως και πλήθους ευσεβούς λαού.

Μετά το πέρας της λιτανευτικής πομπής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της προσφυγομάνας Παναγίας Βουρλιώτισσας, ευχόμενος η χάρη της θαυματουργού Εικόνας Της να σκέπει και να διαφυλάττει πάντοτε την πατρίδα μας και τον πιστό λαό της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως