Μεταφορά Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Γοργοϋπηκόου εκ Σμύρνης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη Π.Ν. και του Στρατιωτικού Ιερέως του Α/Σ Αρχιμ. Αλέξιου Ιστρατόγλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Α/Σ μεταφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργουπηκόου εκ Σμύρνης Μικράς Ασίας.

Την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μετέφερε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης υπό τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, κανονική δε αδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Η Ιερά θαυματουργός Εικόνα μεταφέρθηκε με πλοιάριο στο Λ/Σ, όπου την υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Στόλου, Υπαξιωματικοί, Ναύτες, πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο, αλλά και κάτοικοι της Νήσου Σαλαμίνας.

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο Κεντρικό Αμφιθέατρο, όπου τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού.

Ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος μετέφερε αρχικά τις θερμές ευχαριστίες του Σεβ Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ προς τον Αρχηγό Στόλου για την ευγενή πρόσκληση, προσφέροντάς του, ως ευλογία, ένα αντίγραφο της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη βοήθεια και στη διαρκή προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού στο Ελληνικό Έθνος ανά τους αιώνες.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν. ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας για την ύψιστη ευλογία και προσέφερε τιμητικά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, στον π. Επιφάνιο τον Θυρέο του Σώματος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως