Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγ. Ευσταθίου στη Ν. Ιωνία

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Στην ακολουθία έδωσαν το παρών τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσουν την ι. Εικόνα και το ι. Λείψανο του Αγ. Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγ. Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους δύο Αρχιερείς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, ο οποίος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μαρτυρικο βίο του Αγίου Ευσταθίου και στη θεία καταγωγή του θεσμού της οικογένειας, τονίζοντας τόσο την αξία της συνάντησης μέσα στον ιερό θεσμό, όσο και τον αγώνα που απαιτεί σήμερα η εποχή μας για να γίνει η οικογένεια το φυλακτήριο κάθε χριστιανού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος