Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Βασιλείου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο πνευματικό θησαύρισμα η αριστερή άφθαρτη χείρα του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο Ποιμενάρχου, συγγραφέως και θεολόγου και επεσήμανε τόσο το θαυμαστό φιλανθρωπικό έργο του, όσο και την σπουδαία προσφορά του στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους πατρικές ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά!

Ανήμερα της εορτής το πρωί και ώρα 10:00π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου Έτους 2024 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μ. Βασιλείου και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως