Μέγας Εσπερινός Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία

Mε τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μιχαλάκης, προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και στο βαθύτερο θεολογικό νόημα της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού για τον άνθρωπο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους αγάπης και πατρικές ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων το πρωί και ώρες 06:00-09:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως