Μέγας Εσπερινός Παναγίας Βηματάρισσας στη Νέα Ιωνία

Με επίκεντρο το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία τελέσθηκε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνις ημών Θεοτόκου, κατά την οποία τιμάται η Ιερά θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανεών κ. Μακάριος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος υποδέχθηκε τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Ιαματικού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση προς αγιασμό των πιστών στο μέσο του Ιερού Παρεκκλησίου.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ του Δήμου Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και στην τεράστια συμβολή της στο έργο της σωτηρίας του κόσμου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ενώ το βράδυ της ιδίας ημέρας και ώρες 8:30μμ – 12:15πμ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής τίθεται σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους του Ιαματικού, το οποίο και θα παραμείνει στο Ιερό Παρεκκλήσιο μέχρι και την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως