Μέγας Εσπερινός για τη Σύναξη της Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Διασωζούσης και πάντων των εν Μ. Ασία και Ν. Ιωνία Αγίων στη Ν. Ιωνία

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 29Απριλίου2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Συνάξεως της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Διασωζούσης» εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στο Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος, η οποία φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, αλλά και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται στους ενοριακούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς, τα οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τη γη της Μικρασίας στη νέα πατρίδα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορταστική ευκαιρία της Συνάξεως της Θεομήτορος και των Αγίων προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως, των οποίων η παρουσία και η ευλογία αποτελούν πολυτιμότατο θησαυρό για όλο τον πιστό λαό της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την Παρασκευή 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού και εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Την Κυριακή των Μυροφόρων το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έως και την Κυριακή του Παραλύτου,7 Μαΐου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως