Μέγας Εσπερινός Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στη Ν. Ιωνία

2.928 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Περισσού στη Νέας Ιωνία.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στον Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Αγίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο και στα πνευματικά χαρίσματά της της Αγίας Αναστασίας, η οποία αποτέλεσε πρότυπο αγάπης προς τον Χριστό.

Πριν το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τίμησε τις κυρίες Αναστασία Σιγάλα, Αγγελική Ρόκα, Βιργινία Αργύρη και Αικατερίνη Δρακάκη τόσο για την πολυσήμαντη και πολύπλευρη προσφορά τους στην οικοδόμηση του Ιερού Ναού, όσο και για την δυναμική δράση τους στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτής και στη συνέχεια θα τελεσθεί Δισαρχιαρατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως