Με Ιερά Αγρυπνία υποδέχθηκε το 2024 η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

1.696 social media engagement

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου και για την υποδοχή του Νέου Έτους 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Της Ιεράς Αγρύπνιας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος και ο Υπεύθυνος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιος Κουρτέσης.

Πλήθος πιστών από πολλά μέρη του λεκανοπεδίου ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ να υποδεχθούν μαζί το Νέο Έτος και προσήλθαν με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας για να συμμετάσχουν στην Ιερά Αγρυπνία και να προσκυνήσουν τόσο την Ιερά Εικόνα, όσο και την Τιμία άφθαρτη Χείρα του Μεγάλου Βασιλείου, που τέθηκε σε προσκύνηση.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρύπνιας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα, που στη συνέχεια μοίρασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχόμενος η Νέα Χρονιά να είναι γεμάτη από αγάπη, ειρήνη, υγεία και θεία ευλογία για όλον τον κόσμο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως