Κοπή Βασιλόπιτας Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την εορτή προλόγισε και παρουσίασε η φιλόλογος η κ. Ευαγγελία Μαρούδη.

Κατά την εορτή ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά το περασμένο έτος, οι οποίες αποτελούν μία διαρκή βοήθεια, αλλά και μία φωτεινή ελπίδα προς όφελος του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜτΧΕ κ. Χάρη Νταραβάνογλου και η Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής, παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια, κάλαντα και σκοπούς τόσο από τη Μικρά Ασία, όσο και από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με την ευλογία και την κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή τους καθ’ όλη την διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αναφέρθηκε στην ελπίδα, στην προσδοκία, αλλά και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα για όλους.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος