Ημέρα Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρικώς αναιρεθέντων Αγίων Αρχιερέων και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου εψάλη η Ιερά Ακολουθία των Ιερομαρτύρων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω θανάτω και μαρτυρικώς τελειωθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Ν. Πλαστήρας και Ν. Ιωνία», αναφερόμενος σε γεγονότα που ήταν συνδεδεμένα τόσο με την προσωπικότητα του Νικολάου Πλαστήρα, όσο και με την έντονη παρουσία του στη Νέα Ιωνία.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μέλη Μικρασιατικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώπιον του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτου Πατάρων κυρού Μελετίου στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως