Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, αφού προσφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, τον Σεβασμιώτατο, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ποιμαντικές προκλήσεις που ξεπροβάλλουν στην αυγή του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά τους ιερείς για την παρουσία τους και επεσήμανε τους στόχους, τις προοπτικές, αλλά και τις δυσκολίες που θα παρουσιασθούν στο απαιτητικό ποιμαντικό έργο των ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού, να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις ποικίλες ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις καιπροβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως