Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας η Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, αφού αρχικά προσφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, τον Σεβασμιώτατο, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ποιμαντικές προκλήσεις που ξεπροβάλλουν στην αυγή του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές του Σεβασμιωτάτου ήταν ο καθηγητής θεολόγος κ. Στυλιανός Αραβαντινός και η φιλόλογος κ. Μαρία Καψάλη.

Στην ομιλία του ο κ. Αραβαντινός ανέφερε τις ανάγκες και τα προβλήματα που τίθενται στους καιρούς μας και αφορούν σε θέματα θείας Λατρείας, τα οποία και καλούνται να διευθετήσουν οι υπεύθυνοι για τηνκαθοδήγηση των πιστών κληρικοί, ενώ από την πλευρά της η κ. Καψάλη έθεσε θέματα και προτάσεις ποιμαντικού προβληματισμού, σχετικά με τις αγωνίες των νέων και τη συμμετοχή τους στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αφού αρχικά ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την παρουσία τους, στη συνέχεια επεσήμανε τους στόχους, τις προοπτικές, αλλά και τις δυσκολίες που θα παρουσιασθούν στο απαιτητικό ποιμαντικό έργο των ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους κληρικούς να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να λαμβάνουν υπόψη τις ποικίλες ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον ελληνικής κοινωνίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως