Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 η Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τους ιερείς για την παρουσία τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη μακρά περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επισημαίνοντας προς όλους τόσο τους στόχους και τις προοπτικές, όσο και τις δυσκολίες που θα παρουσιασθούν στο απαιτητικό ποιμαντικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε επίσης τους κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές και αδιαμφισβήτητες ανάγκες της πολυσυλλεκτικής ελληνικής και συνάμα ευρωπαϊκής πλέον κοινωνίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη περίοδο Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως