Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 η ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Νωρίς το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Επισκόπου Αθηνών και εν συνεχεία ακολούθησε δοχή στους Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την έναρξη της ιερατικής συνάξεως τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιος, ο οποίος προέβη σε μία περιεκτική αναδρομή σχετικά με το ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελέσθηκε κατά την πενταετή ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, μεταφέροντας τον υιικό σεβασμό του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο έργο της εκκλησιαστικής και ποιμαντικής διακονίας, καθώς και στις προοπτικές, αλλά και δυσκολίες που παρουσιάζονται, δίνοντας παράλληλα συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την πραγμάτωση του απαιτητικού ποιμαντικού έργου.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές, ευχόμενος προς όλους μία καλή, ευλογημένη και καρποφόρα εκκλησιαστική χρονιά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως