Ιερά Παράκληση για μαθητές από τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ

88 social media engagement

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε την Πέμπτη 11 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ φωτισμού και ενίσχυσης των μαθητών που θα εξεταστούν στις επικείμενες πανελλήνιες εξετάσεις.

Μαθητές Γ’ Λυκείου μαζί με γονείς συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προσευχήθηκαν για τον κοινό σκοπό του φωτισμού και της τόνωσης όλων για την επερχόμενη δοκιμασία των εξετάσεων και άκουσαν με πολλή προσοχή τις παραινέσεις του Σεβασμιωτάτου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία που έχει η προσευχή στη ζωή μας, το πώς ο Θεός ικανοποιεί τα αιτήματα μας με την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου και με πολλή αγάπη απευθύνθηκε στα πρόσωπα των μαθητών, τους οποίους παρακάλεσε να τους διακρίνει η εμπιστοσύνη στην προσπάθεια τους, η ψυχραιμία αλλά και η προσδοκία της επίτευξης του στόχου τους.

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως δόθηκε ως ευλογία εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, ένα στυλό και ένα CD με το κείμενο της Καινής Διαθήκης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως