Ιερά Πανήγυρις Παναγίας Βουρλιωτίσσης στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, εορτάσθηκε η ιερά Πανήγυρις της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βουρλιωτίσσης, πολιούχου της πόλης της Ν. Φιλαδελφείας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας. Η εν λόγω εορτή καθιερώθηκε προ ετών και προσδιορίσθηκε να τιμάται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Βουρλιωτίσσης την πρώτη Κυριακή κάθε Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πλήθος Ακολουθιών τελούνταν καθημερινώς στον Ιερό Ναό, τη δε Παρασκευή 2 Οκτωβρίου τελέσθηκε κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ, Γέροντος Γαβριήλ, ο οποίος και μετέφερε προς ευλογία των πιστών μικρό απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ. Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος διεξοδικά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου με λόγους πνευματικούς και θεολογικούς. Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας με λόγο μεστό, θεολογικό και ιδιαιτέρως συγκινητικό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των εκ των Βουρλών της Μικράς Ασίας καταγομένων. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας στους δρόμους της πόλεως της Νέας Φιλαδέλφειας συνοδευόντων των τριών Μητροπολιτών. Σε όλες τις ακολουθίες πλήθος ιερέων και πιστού λαού προσήλθε για να τιμήσει την ιερά πανηγύρη. Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία και θερμή συμμετοχή μικρασιατικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιήθηκαν για τη λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμώς τους δύο Μητροπολίτες για την τιμητική παρουσία τους, τους πατέρες του Ναού αλλά και όλους όσους κοπίασαν και την άρτια οργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Αρχιερατικός Εσπερινός

Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Λιτανεία Ιερής Εικόνας

Θεατρική παράσταση «Έξοδος»