Ιερά Αποδημία Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στο Ιερό Νησί της Τήνου

51 social media engagement

Προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποίησαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Του ιερού προσκυνήματος προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος προεξήρχε της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο Θεός χαριτώνει τη ζωή μας, καθώς και στην αναγκαιότητα να παραμένουμε πιστοί στην Εκκλησία του Χριστού και την Παναγία Μητέρα Του, ειδικά σε μια περίοδο, που κυριαρχεί η αδικία, η φτώχεια και ο πόλεμος και ψευδείς ιδεολογίες, οι οποίες μας αποπροσανατολίζουν από την πίστη και τις διαχρονικές αξίες μας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ για την εγκάρδια υποδοχή και για την γενναία φιλοξενία του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’, ευχαρίστησε με την σειρά τον κ. Γαβριήλ και τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας για την παρουσία τους και στη συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του αείμνηστου Αντιπροέδρου της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής Ευαγγέλου Γκύζη.

Το παρών έδωσαν, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, νεοεκλεγέντες Δημοτικοί σύμβουλοι, o Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, ευλαβείς Χριστιανοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως