Ιερά αποδημία Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στην Ιερά Νήσο Τήνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ συνόδευσε τον ιερό κλήρο και εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως στην διενοριακή προσκυνηματική αποδημία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο Ιερό Νησί της Τήνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 14 Οκτωβρίου (Δ’ Λουκά) στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ευλογία και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανίερου Ναού.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, εκκλησιαστικοί επίτροποι καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λκ. η’, 5-15) και στις τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίες αδυνατούν να εφαρμόσουν τον Λόγο του Θεού, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ τόσο για την ευλογία και την κανονική άδεια, όσο και για τη γενναία φιλοξενία, ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ευχόμενος υγεία και ανέφελη Ποιμαντορία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως