Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των τριών Ιεραρχών στη Νέα Ιωνία

Ιερά κατανυκτική Αγρυπνία τελέσθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων τριών ενδόξων Μεγάλων Πατέρων και Φωτιστών της Οικουμένης Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Της Πανηγυρικής Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών,ανάμεσα τους πολλοί μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να τιμήσουν τη μνήμη των τριών Ιεραρχών και να προσευχηθούν υπέρ φωτισμού.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ενώ στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά των Τριών Ιεραρχών στη θεολογία, στη θύραθεν παιδεία αλλά και στη φιλανθρωπία, οι οποίοι μέσα από την διδασκαλία τους κατόρθωσαν να συμφιλιώσουν το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα με την χριστιανική πίστη, ευχόμενος φωτισμό και άνωθεν ενίσχυση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως