Η Σύναξη της Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Ν. Ιωνία τιμωμένων Αγίων στη Ν. Ιωνία

1.618 social media engagement

Πανηγυρικά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 (Αγίων Πάντων) η Σύναξη της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Διασωζούσης εκ της Σπάρτης Μικράς Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Νέας Ιωνία τιμωμένων Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τέθηκαν σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών τα Ιερά Λείψανα των Μικρασιατών Αγίων που κοσμούν τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία και μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από τη γη της Μικρασίας στη νέα πατρίδα.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου καθώς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων της πόλης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. ι΄ 32-33, 37-38, ιθ΄ 27-30) καθώς και στην εορταστική ευκαιρία της Συνάξεως της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος και των Αγίων προστατών της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως, που υπενθυμίζει σε όλους τόσο την πλούσια ιστορία του Μικρασιατικού πολιτισμού, όσο και την αδιάσπαστη ενότητα μεταξύ των προγόνων και των επιγόνων της Ιωνικής γης.

Επίκαιρη ομιλία ανέπτυξε επίσης ο πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης καί αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών όσων θυσιάσθηκαν κατά τήν Μικρασιατική καταστροφή, καθώς και των Ιδρυτών, των διατελεσάντων Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων καί Εξελεγκτικών Προέδρων της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας και των αναγορευθέντων Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών τοῦ Συλλόγου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως