Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

40.500+ social media reach 3.100 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Βουρλιώτισσας», Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως Ν. Φιλαδελφείας, την οποία οι πρόσφυγες πρόγονοί μας μετέφεραν από τα Βουρλά της Μ. Ασίας και την εναπέθεσαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους δύο Αρχιερείς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και στην θαυματουργή χάρη της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βουρλιώτισσας.

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένων από πολλούς κληρικούς.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του ΔΣ του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους πιστών, οι οποίοι, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσουν το πρόσωπο της Παναγίας μας και να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία Βουρλιώτισσα, την Μητέρα όλων των προσφύγων, και στην άμεση σχέση Της με τον Ελληνισμό, επισημαίνοντας μάλιστα την Μικρασιατική καταγωγή του ιδίου.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των εν Μικρά Ασία αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών ημών, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ μετέβη στο μνημείο Μικρασιατών στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως